De wijkverpleegkundige is de spil van het thuiszorgteam die alles voor u regelt. Hij/zij heeft goed contact met uw huisarts en met bijvoorbeeld uw begeleider van het dagactiviteitencentrum, de specialist in het ziekenhuis of het behandelteam van WZH. Belangrijk is ook het contact en samenwerking met uw partner, familie of kennissen. Zij hebben een belangrijke rol als mantelzorger.
Wet Langdurige Zorg
Wat is de Wet langdurige zorg? (WLZ)
Zorg& BK biedt zorg aan mensen met een WLZ indicatie (Wet langdurige zorg). De WLZ indicatie is bedoeld voor mensen die langdurig ziek zijn en 24 uur per dag zorg of hulp nodig hebben. Met een WLZ-indicatie kunnen mensen ervoor kiezen om thuis te blijven wonen met intensieve zorg. Dit is alleen mogelijk als de situatie thuis geschikt is om verantwoord en doelmatige zorg te krijgen. Een voorwaarde hierbij is dat u veilig en gezond thuis kunt blijven wonen.
Voor wie is WLZ indicatie bedoeld?
De Wet Langdurige zorg regelt zware, intensieve zorg voor kwetsbaren: mensen met een handicap, mensen met verstandelijke en lichamelijke beperking, zintuiglijke beperking (slechtziend of blind, slechthorend of doof) kwetsbare ouderen en chronisch zieken, ziekte of aandoening aan de hersenen (bijvoorbeeld de ziekte van alzheimer of andere vormen van dementie).
Welke zorg kunt u krijgen met een WLZ-indicatie?
De WLZ-indicatie wordt door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) afgegeven. Aan de hand van uw beperking of ziektebeeld wordt er een indicatie opgesteld. Na de indicatiestelling bespreken we met u en uw omgeving (familie en / of mantelzorgers) welke zorg u krijgt en dit wordt dan vastgelegd door de wijkverpleegkundige in een zorgplan.
Voor al je vragen over de WLZ indicator kun je terecht bij Zorg& BK.